nieuws

Naam voor nieuwe weg van rotonde naar DRU bepaal jij! lees meer

60

Vluchtelingenwerk

De vrijwilligers en beroepskracht van Vluchtelingenwerk in Ulft begeleiden vluchtelingen in Oude IJsselstreek bij hun (gezinsherenigings)procedure, huisvesting en integratie.
In het Beltmancomplex heeft de vrijwilligersorganisatie de beschikking over 15 werkplekken, waar de 25 medewerkers terechtkunnen. Op de dagen dat Vluchtelingenwerk hier niet zetelt, maakt Schuldhulpmaatjes gebruik van de werkplekken. “We zijn heel blij met deze prachtige locatie op het DRU Industriepark”, zegt teamleider Tanja Dijenborgh.

“We begeleiden mensen die als vluchteling in Nederland zijn gekomen vanaf het moment dat ze een huis in Oude IJsselstreek toegewezen krijgen tot het moment dat ze Nederlander worden”, beschrijft Dijenborgh het proces.
Daar komt van alles bij kijken, van inschrijven bij de gemeente tot verzekeren en van het regelen van een school voor de kinderen (en de volwassenen) tot aan het bijhouden van de post. “Vrijwilligers krijgen allemaal een aantal gezinnen of personen onder hun hoede en we hebben mensen die gespecialiseerd zijn op bepaald vakgebied, zoals bijvoorbeeld toeslagen. Momenteel hebben we vooral te maken met vluchtelingen uit Syrië en Eritrea. Omdat de AZC’s vol zitten, kunnen we zeker versterking gebruiken van ons vrijwilligersteam. Nieuwe vrijwilligers volgen een cursus en worden intensief begeleid.”

Kijk voor de vacatures, voor openingstijden en voor meer informatie op de website.

www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/vluchtelingenwerk-oude-ijsselstreek