nieuws

Theaterprogramma is bekend! lees meer

60
Gratis concert Amersfoorts Jeugdorkest
14.07.2021

Het Amersfoorts Jeugdorkest geeft een gratis concert op woensdag 21 juli in de SSP hal. De formatie brengt de West Side Story van Leonard Bernstein. Het optreden begint om 20.00 uur en een plekje reserveren is verplicht: 0315-200150 of via info@dru-industriepark.nl.

Naast muziek uit The West Side Story speelt het orkest werk van Hendrik Andriessen, Ricercare en Hector Berlioz uit Roméo et Juliette.

Het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) heeft een groot symfonische bezetting met een goed bezet strijkorkest, dubbel hout, een volledige kopergroep en slagwerk. Het AJO staat sinds 2005 onder leiding van dirigent Rolf Buijs. De ongeveer 70 orkestleden, in leeftijd variërend van 13 tot 24 jaar, delen met elkaar hun passie voor muziek, het plezier in samen spelen en de gretigheid om zichzelf muzikaal te willen ontwikkelen.
Het orkest kan zich rekenen tot de betere regionale jeugdorkesten van Nederland. Het repertoire is uitdagend en varieert van vroeg klassiek via romantiek naar hedendaagse muziek, met uitstapjes naar andere genres, zoals jazz, klezmer en tango.

(foto: Walter Goyen)