nieuws

Maak 1 dag gratis gebruik van het poppodium lees meer

60
Leonardo da Vinci Innovation aast op Grenzslandpreis 2022
14.01.2022

De Leonardo da Vinci Innovation heeft zich aangemeld voor de Grenzslandpreis 2022 bij het programmasecretariaat Grensoverschrijdende Samenwerking van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het Duits-Nederlandse initiatief in de Achterhoek en Kreis Borken heeft tot doel permanente aandacht voor de wereld van techniek te creëren en deze Euregio als perspectiefvol en innovatief op de kaart te zetten. 

CIVON, gelegen op het DRU Industriepark, is leadpartner van het initiatief. Stadt Bocholt en gemeente Oude IJsselstreek zijn tevens partners van het project. 

Het project ondersteunt de ontwikkeling en uitbreiding van Achterhoek en Kreis Borken tot een innovatieve kennisregio. Leonardo da Vinci is hierbij zowel inspiratiebron als symbool. Vanuit het besef van wat hij voor de regio kan betekenen is het initiatief Leonardo da Vinci Innovation ontstaan. Dit initiatief wil een netwerkbeweging van mensen en innovatieve projecten tot stand brengen om zo gezamenlijk een bijdrage te leveren aan een vitale EUREGIO.

Het programma bestaat uit hoogtepunten, activiteiten verspreid in de tijd, en doorlopende programmalijnen met de volgende thema’s: Jaar van Leonardo, Jeugd, Techniek, Creativiteit. Deze programmalijnen zijn op de achtergrond aanwezig en zorgen voor een gestage stroom van activiteiten en publiek in de grensregio, gericht op permanente aandacht voor de wereld van de techniek. Zo ontstaat een golfbeweging van pieken en momenten van rust. Deze benadering vertaalt zich in de planning en de diverse projecten gedurende de programmaperiode (2019-2022) en daarna.

Voor nadere info zie ook www.davinci-innovation.com/