Hapje Cultuur: verhaal van René Dessing over Huis Landfort
10.02.2024

Tijdens een informatieve lezing gaat kunsthistoricus René Dessing (directeur stichting Erfgoed Landfort) uitgebreid in op de geschiedenis en grote restauratie van Huis Landfort die tussen 2018 en 2022 heeft plaatsgevonden. Dit gebeurt op zondag 18 februari tijdens ‘Hapje Cultuur’, een maandelijkse bijeenkomst op zondagochtend in Galerie Bij de Boeken in het Portiersgebouw van het DRU Industriepark.

Huis Landfort is een van de mooie parels van de gemeente Oude IJsselstreek en kent een geschiedenis die in 1434 begint. Door de eeuwen heen zijn hier meerdere eigenaren geweest. Vaak ontbrak bij hen het vermogen om de buitenplaats in stand te houden. Daarom is het al heel bijzonder dat deze zeshonderd jaar oude buitenplaats er nog is. Huis Landfort ging vanaf 1823 een rustigere tijd in na de aankoop door de oogarts Johann Albert Luyken, die er een aards paradijs van maakte. Dat doel streeft nu ook de stichting Erfgoed Landfort na. René Dessing vertelt over de huidige activiteiten en hoe de stichting zich in de toekomst wil gaan ontwikkelen.

Hapje Cultuur

Elke derde zondag van de maand om 11.00 uur kunnen liefhebbers van cultuur, in de breedste zin van het woord, zich onderwerpen aan de kennis en passie van een spreker. Uiteenlopende thema's komen aan bod: van kunst tot erfgoed en van muziek tot literatuur. Alle gasten worden ontvangen met een kop koffie/thee met daarbij een zoete versnapering. 

Tickets à 5,75 euro zijn te koop via deze link.