Zondag 18.02
Zondag 18.02
tickets €5 75
tickets €5 75

Hapje Cultuur

met René Dessing - Erfgoed Landfort
Zaal open: 10:45
DRU Galerie
Aanvang: 11:00

Tijdens een informatieve lezing gaat kunsthistoricus René Dessing (directeur stichting Erfgoed Landfort) uitgebreid in op de geschiedenis en grote restauratie van Huis Landfort die tussen 2018 en 2022 heeft plaatsgevonden. Huis Landfort is een van de mooie parels van de gemeente Oude IJsselstreek en kent een geschiedenis die in 1434 begint. Door de eeuwen heen zijn hier meerdere eigenaren geweest. Vaak ontbrak bij hen het vermogen om de buitenplaats in stand te houden. Daarom is het al heel bijzonder dat deze zeshonderd jaar oude buitenplaats er nog is. Huis Landfort ging vanaf 1823 een rustigere tijd in na de aankoop door de oogarts Johann Albert Luyken die er een aards paradijs van maakte. Dat doel streeft nu ook de stichting Erfgoed Landfort na. René Dessing vertelt dan ook over de huidige activiteiten en hoe de stichting zich in de toekomst wil gaan ontplooien.

Hapje Cultuur:
Elke 3e zondag van de maand om 11.00 uur kunnen liefhebbers van cultuur, in de breedste zin van het woord, zich onderwerpen aan de kennis en passie van een spreker. Uiteenlopende thema's komen aan bod: van kunst tot erfgoed en van muziek tot literatuur. Alle gasten worden ontvangen met een kop koffie/thee met daarbij een zoete versnapering. Het aantal plekken is beperkt, dus zorg tijdig voor een toegangsticket. 
Het programma vindt plaats tussen 11.00 en 12.00 uur met een maximale uitloop naar 12.30 uur.
Na de lezing nog even napraten en genieten van een smakelijke lunch, reserveer hier alvast een tafeltje voor ons grand café Het Schaftlokaal. 

KOOP TICKETS

Bekijk ook