Gruppo Sportivo naar DRU poppodium
14.04.2024

De Nederlandse band Gruppo Sportivo geeft op vrijdag 19 april  een concert in het DRU poppodium in Ulft. De avond begint om 20.30 uur. 

Met de slogan ‘Let’s Age On Stage’ komt de van oorsprong Haagse band naar Ulft. De formatie is, bekend van popklassiekers als Hey Girl, Beep Beep Love, Tokyo, Rock ’n Roll en Disco Really Made It en treedt sinds een aantal jaren weer met veel succes op.
De bezetting bestaat nog altijd uit frontman en songwriter Hans Vandenburg (zang/gitaar) en het andere oerlid Max Mollinger (drums). De andere muzikant van het eerste uur, Peter Calciher, overleed op 1 april jl. Dat liet Gruppo Sportivo weten op haar Facebookpagina. "Na een kort ziekbed is in de ochtend van 1 april onze lieve vriend en toetsenman Peter ‘Superman’ Calicher overleden. Wat hebben we veel beleefd met elkaar. Gespeeld, gemaakt en heel veel gelachen. Jouw wens was om zo lang mogelijk door te spelen en wij zullen dat met jou in gedachten ook doen."
Ook zijn de blikvangers Lies Schilp & Inge Bonthond (beiden zang) als de Bombitas van de partij. Tim Barning (bas) maakt sinds het album Great het gezelschap compleet.

Met deze plaat maakte de band in 2018 een bejubelde comeback. “Gruppo’s beste sinds Back to ‘78”, schreef muziekmagazine OOR.

Gruppo Sportivo gaat deze avond een aantal tracks van een nieuw te verschijnen album spelen. De 13 oktober jongstleden verschenen single P.S. I Love You is hiervan het eerste wapenfeit. Verder komen vanzelfsprekend de nodige hits aan bod. Zo ook andere favorieten van het publiek en/of de band zelf.