nieuws

We kunnen weer schaften! lees meer

60
Zaal open: 19:45
DRU Cultuurfabriek
Aanvang: 20:00
Genre: Reguliere film

Biopic over de eerste succesvolle vrouwelijke dirigent ter wereld: Antonia Brico. Antonia Brico wordt in 1902 als Wilhemina Wolthius in Rotterdam geboren, maar verhuist in 1908 met haar adoptieouders naar Californië. Na een muzikale opleiding in de VS vertrekt ze in 1927 naar het conservatorium in Berlijn, waar ze als eerste Amerikaanse in 1929 afstudeert. In 1930 debuteert ze als eerste vrouwelijke dirigente voor het Berlijns Filharmonisch Orkest; in 1938 is ze de eerste vrouw die voor het New York Filharmonisch Orkest staat. Haar bewogen leven staat ook verder, met succes, in het teken van het veroveren van een plaats en die te behouden, in de door mannen gedomineerde dirigentenwereld.

Land: Nederland
Genre: Biografie / Drama
Duur: 137 minuten
Regie: Maria Peters
Acteurs: Christanne de Bruijn, Richard Sammel en Benjamin Wainwright


KOOP TICKETS