nieuws

Op 5 mei viert Nederland het feest van de Vrijheid. Daarom organiseren verschillende plaatselijke Amnesty groepen op Bevrijdingsdag wandeltochten. lees meer

60
Vrijdag 05.11 2021
Vrijdag 05.11 2021
tickets €15 00
tickets €15 00

Joy Division Undercover

65th Birthday IAN CURTIS †1956 – 2021
Zaal open: 20:00
DRU Poppodium
Aanvang: 20:30
Deurprijs: €17,50
Genre: Rock

Joy Division Undercover Celebrates:

65th Birthday IAN CURTIS †1956 – 2021

Het Muzikale Verhaal van Ian Curtis en Joy Division.

In 2021 zou zanger Curtis zijn 65e verjaardag vieren maar in 1980 besloot hij helaas om een einde te maken aan zijn korte doch bewogen leven. We hebben het over 1980: de tijd van economische crisis, zwarte kleding, koude oorlog en new wave muziek. Meest opvallende band in deze periode is Joy Division, een Britse post-punk groep die met langzame en melancholische nummers in dit tijdperk veel invloed had op latere gothic en new wave bands.

Ook hedendaagse bands als Editors, Interpol en White Lies halen hun invloeden uit de unieke sound van deze Britse band. De mystieke frontman en zanger Ian Curtis van Joy Division is een inspiratiebron voor velen. De Nederlandse fotograaf en regisseur Anton Corbijn ontmoet de zanger een aantal keer en maakt zijn eerste erkende foto’s van de Engelse band Joy Division. Corbijn besluit Ian’s leven te verfilmen en in 2007 verschijnt de veelgeprezen zwart-wit film Control in de bioscopen.

Joy Division brengt slechts twee officiële elpees uit: in 1979 Unknown Pleasures en een jaar later Closer. Bij het grote publiek zijn vooral de singles She’s Lost Control en Love Will Tear Us Apart bekend. De echte fans kennen uiteraard meerdere juweeltjes.

In 2021 zullen we Ian curtis en zijn band Joy Division eren.

Daarbij zal Joy Division Undercover op sublieme wijze een goede greep uit het repertoir live vertolken. Met zanger Erny Green ( The Eternal), die het stemgeluid van Ian Curtis “griezelig” evenaart, en gitarist Henk Koorn (Hallo Venray) mag je deze kwaliteit ook verwachten. Een mooi eerbetoon aan een bijzondere muzikant en band.


Meld je aan voor het Facebook Event.

KOOP TICKETS

Bekijk ook