nieuws

Gepassioneerde lezers bespreken boek De Druivenplukkers lees meer

60
Zondag 30.10 2022
Zondag 30.10 2022
toegang gratis
toegang gratis

Eindmanifestatie Achterhoek 1572

Aanvang: 11:00
Foyer
Genre: Expositie

Op zondag 30 oktober wordt de tentoonstelling “Achterhoek 1572: de geboorte van Nederland” afgesloten met een heuse eindmanifestatie. Tussen 11.00 en 16.00 uur uur zijn er tal van activiteiten te doen om je onder te dompelen in het Achterhoek van al die jaren geleden.

Vanzelfsprekend is de tentoonstelling te bezoeken, alwaar personen rondwandelen in historische kleding. Kinderen èn volwassenen kunnen terecht bij ArcheoHotspot in de foyer van het Portiersgebouw voor activiteiten met onder andere aardewerk, botten en oude munten.

Bij de OVGG in het Ketelhuis kan men een selfie maken met historische kledij als voorgrond. Ook verzorgen de vrijwilligers van de OVVG een rondleiding van het DRU Industriepark naar het voormalig Huis Ulft. Reserveringen voor deze wandeling kunnen gemaakt worden via het DRU Inspiratiepunt. De startmomenten zijn 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur. De rondleiding duurt ongeveer één uur en is beperkte capaciteit. Wees er dus snel bij want vol=vol. De rondleiding zijn gratis toegankelijk aan het eind is er de mogelijkheid voor een vrije bijdrage.

Bij het DRU Inspiratiepunt het 1572 kwartetspel of het boekje “1572 in de Achterhoek en Liemers” aangeschaft worden. Kortom een dag voor jong en oud!

 

De eindmanifestatie is een samenwerking van de Gemeente Oude IJsselstreek, Omgevingsdienst Achterhoek, DRU Industriepark, OVGG en Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers.

Bekijk ook