nieuws

Muziek op Zondag met Aquiztic in Het Schaftlokaal lees meer

60
25.11 t/m 10.12 2023
Zaterdag 25.11 2023
toegang gratis
toegang gratis

Orange the world

Stop geweld tegen vrouwen
Aanvang: 17:00
DRU Industriepark

Ook dit jaar zullen diverse panden op het DRU Industriepark weer oranje uitgelicht worden in het teken van Orange the world.
25 november tot en met 10 december
 

In 2023 is het thema van de campagne in Nederland “Veilig, overal en altijd”. Geweld tegen vrouwen en meisjes vindt plaats op allerlei plaatsen; op straat, bij het uitgaan, op het werk, op de sportclub, in cyberspace, in het openbaar vervoer, in het onderwijs, in de zorg, in studentenverenigingen, op festivals, op het strand, achter de voordeur en op alle andere plekken waar mannen en vrouwen, jongens en meisjes elkaar ontmoeten. Van seksuele intimidatie tot femicide.

Met dit thema wil men de bewustwording vergroten over het feit dat verschillende vormen van geweld niet alleen achter de voordeur en op straat, waar mensen al snel aan denken, maar overal in de samenleving plaatsvindt. En vooral ook dat je op al die plekken #medestander kunt zijn. Jij kunt helpen, door niet weg te kijken als je iets ziet gebeuren tussen collega’s op je werk. Jij kunt helpen door ertussen te gaan staan als iemand geïntimideerd wordt in de metro. Jij kunt helpen door een steunend commentaar te posten als iemand wordt geïntimideerd op sociale media. Jij kunt helpen door een teamgenoot te helpen met melden van grensoverschrijdend gedrag op je sportclub. Er zijn honderden manieren waarop je #medestander kunt zijn in je dagelijks leven.

Als iedereen #medestander wordt in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes in hun dagelijks leven, dan kunnen we met z’n allen geweld de wereld uit helpen. Iedereen kan bijdragen: individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens hierbij te betrekken.

Voor meer informatie bekijk je de website van Orange the world.

Bekijk ook