nieuws

An offer you can't refuse lees meer

60
Oosterlicht op de waakvlam: Kidsrun gaat niet door
29.11.2022

Oosterlicht is een initiatief van Hans van den Hurk waarbij in de donkere winterperiode lichtstralen worden geplaatst in de regio die met elkaar verbonden worden in de lucht: het verbindend licht.
Het Oosterlicht gaat dit jaar echter op de waakvlam. In Terborg, de plek van de oorsprong, zal het Oosterlicht wel schijnen. De andere lampen blijven een jaar uit. Dit besluit heeft ook gevolgen voor de nevenactiviteiten.

De Kidsrun op het DRU Industriepark op 21 december wordt een jaar verplaatst.

De initiatiefgroep van het Oosterlicht heeft zich over een lastig dilemma beraden. Het initiatief, waarbij op ruim 25 plaatsen in de regio de grote lampen naar de hemel schijnen, staan symbool voor een grenzeloze verbinding. Aan de andere kant stelde de organisatie zich de vraag: hoe kun je verantwoorden dat de grote lampen, die flink wat(t) energie gebruiken, overal schijnen, terwijl we weten dat veel mensen het moeilijk hebben en soms de energierekening amper kunnen betalen? Daarom is het besluit genomen het Oosterlicht alleen in Terborg aan te zetten, via energiezuinige LED-verlichting, voor een fractie van het normale stroomverbruik.

Geef het Oosterlicht door!
Maar daar blijft het niet bij. In alle plaatsen van het Oosterlicht wordt een reeks kaarsen aangeboden met een boodschap, een opdracht en een wens, onder het motto: Geef het Oosterlicht door! De gedachte hierachter dat het meer dan ooit belangrijk is om het leven van onze naasten te verlichten, om te zien naar elkaar, en hoopvol te blijven kijken naar de toekomst.

Verduurzaming Oosterlicht
Daarnaast wordt al vooruit gekeken naar volgend jaar. Want de initiatiefnemers vinden het ieder jaar belangrijk om de boodschap duurzaam uit te dragen. Daarom investeren zij in nieuwe, energiezuinige lampen, met een laag stroomverbruik.

(foto: Frank Bosvelt)