nieuws

Naam voor nieuwe weg van rotonde naar DRU bepaal jij! lees meer

60

STOER

Met een unieke vorm van maatschappelijke bedrijfsvoering richt STOER zich in de gemeente Oude IJsselstreek op een mensgerichte uitvoering van de participatiewet. Samen met maatschappelijke partners, onderwijs, lokale bedrijven – én uitkeringsgerechtigde inwoners zelf – werkt STOER toe naar een situatie, waarin iedere inwoner naar vermogen meedoet in de maatschappij. Werkgelegenheid en loopbaanbegeleiding bieden vormt de basis, de inwoner staat centraal.

Over STOER

Werken. Meedoen. Je talent ontwikkelen. Dat is waar de gemeente Oude IJsselstreek in gelooft. Dat geldt voor álle inwoners, dus ook voor de mensen die ondersteuning nodig hebben om dit te bereiken.

Om inwoners op deze manier verder te helpen heeft de gemeente een eigen participatiebedrijf opgericht, genaamd STOER. De inwoner staat bij STOER centraal. Alles draait er om mensen en hun mogelijkheden. Met als ultiem doel een baan en een arbeidscontract voor iedereen.

STOER ontvangt iedereen die hulp nodig heeft bij het vinden van een baan – of wie op zoek is naar een andere manier om mee te doen – altijd hartelijk. STOER luistert eerst naar inwoners, zoals dat past bij de kernwaarden Veiligheid en Vertrouwen. Op die manier leert de loopbaanbegeleider van STOER de mensen zelf kennen, maar ook hun behoeften, drijfveren en talenten.

STOER wil ontdekken wat een inwoner nodig heeft. Of wat hem of haar dit moment tegenhoudt om een stap vooruit te zetten. Vanuit de kernwaarde MOED weet STOER dat obstakels er zijn om te overwinnen.

Zoiets bereiken STOER en inwoners natuurlijk niet alleen. Samen met werkgevers in de gemeente Oude IJsselstreek – en geholpen door maatschappelijk partners – maakt STOER het verschil.

STOER en de gemeente Oude IJsselstreek laten als geen ander zien dat uitvoeren van de Participatiewet – mensgericht – béter kan.

Samen op avontuur. Want STOER versterkt!