nieuws

Opening van DRU Inspiratiepunt lees meer

60
Zaal open: 20:00
DRU Poppodium
Aanvang: 20:30
Deurprijs: €17,50
Genre: Rock, Pop

Je zou denken dat als je al 20 jaar muziek maakt, een nieuw album releasen niet meer heel spannend is. Niks is echter minder waar voor Haagse muzikant Tim Akkerman. En dat komt omdat hij in 2019 iets doet wat hij nog nooit gedaan heeft.

Wie zijn nieuwe plaat Lions Don't Cry hoort, meent waarschijnlijk dat hij terug is naar waar hij begon: het is een rockplaat van jewelste die doet denken aan zijn tijd als
frontman van Di-rect. Toch is er meer aan de hand. Na een uitverkochte club- én theatertour met 'Tim Sings The Boss', waarbij hij nummers van zijn grote held Bruce Springsteen ten gehore bracht, herontdekte hij zijn liefde voor Amerikaanse rock. Hij liet deze liefde voor Bruce en Pearl Jam voor zich spreken en schreef tien nummers die recht uit het hart kwamen.

Lions Don't Cry is een zeer persoonlijk album geworden. Na veertien jaar huwelijk is Tim een alleenstaande vader, en combineert hij zijn muzikant-schap met de liefde voor zijn kinderen. Het verwerken van het einde van zijn relatie loopt als een rode draad door Lions Don't Cry: het album klinkt als een persoonlijke brief die iedereen mag lezen.

En dat is 2019 in een notendop. Het voelt goed, en de band gaat het gewoon doen: een zeer persoonlijk album releasen, een tour als vriendengroep door heel Nederland, en tien nieuwe liedjes ten gehore te brengen die waarschijnlijk vele emotionele snaren gaan raken bij oude én nieuwe fans. Ontzettend spannend, zelfs na 20 jaar muziek maken. Maar als het goed voelt…

Meer informatie → Facebook event
Nieuws rondom het poppodium → Facebook groepKOOP TICKETS

Bekijk ook