nieuws

Opening van DRU Inspiratiepunt lees meer

60
Aanvang: 13:15
Rabobankzaal - vrije zit
Genre: Reguliere film, Lezing

Aan de hand van de film Leave no Trace gaan we in op het thema ‘Volwassen Keuzes!'INLEIDING THEMA:
We bespreken het belangrijke thema van keuzes maken, waarmee we al vanaf onze geboorte – of we willen of niet - te maken zullen krijgen en waarbij we al snel gaan merken dat kiezen vaak erg lastig is. Bijvoorbeeld omdat we uit de vele mogelijkheden toch maar een beperkte keuze kunnen maken.

Een onderscheid die we bij het kiezen kunnen maken is in hoeverre een keuze (onafhankelijk van leeftijd!) wel of geen volwassen keuze is.

Onvolwassen keuzes worden gekenmerkt door teveel angst en door het anderen teveel naar de zin willen maken. Bij deze keuzes worden vaak ook plichten, verantwoordelijkheden en noodzakelijke activiteiten uit de weg gegaan. Totaal geen keuzes willen of durven maken of het idee hebben dat alles binnen bereik moet zijn is eveneens kenmerkend voor onvolwassen keuzes.
Volwassen keuzes worden daarentegen gekenmerkt door het maken van eigen unieke keuzes, waar je voor opkomt en waarvoor je ook je verantwoordelijkheid neemt. Ook de bewustwording van het feit dat niet alles mogelijk is en dat we aan keuzes uiteindelijk niet kunnen ontkomen, want niet kiezen is uiteindelijk ook kiezen.
Verder wordt een volwassen keuze gekenmerkt door het stellen van prioriteiten en het moedig en langdurend aangaan van verplichtingen en noodzakelijke activiteiten die gericht zijn op persoonlijke groei en welzijn van jezelf en/of van anderen.

In de film zien we met welke belangrijke (on)volwassen keuzes de beide hoofdpersonen te maken krijgen en hoe zij verschillend met deze keuzes, ondanks de grote impact hiervan, omgaan.

INLEIDING FILM:

Vader Will heeft met zijn dertienjarige dochter Tom een paradijselijk bestaan in Forest Park, een regenwoud in Portland. Wanneer zij daar ontdekt worden, verandert hun leven voorgoed omdat de autoriteiten hen uit hun verborgen woonomgeving halen. Vervolgens worden zij ondergebracht in een reguliere woonplek, waar zij zich echter niet op hun gemak voelen. Hierdoor moeten vader en dochter op zoek naar een nieuwe plek die ze wel hun thuis kunnen noemen.

Land: Verenigde Staten

Regie: Debra Granik

Acteurs: Ben Foster, Thomasin McKenzie, Jeff Kober
Genre: Drama

Lengte: 109 min.

Leeftijd: 9

Jaar: 2018

De film is gebaseerd op de roman My Abandonment (2009) van Peter Rock, die voor zijn boek het waargebeurde verhaal heeft gebruikt van een vader en zijn dochter, die jarenlang afgezonderd in de bossen van Forest Park hebben geleefd.

Kenmerkend voor de film zijn de indrukwekkende prachtige natuurbeelden en het authentieke spel van beide hoofdpersonen, waarbij met name Thomasin McKenzie een glansrol vervult.

Film en filmlezing inclusief pauzeconsumptie €13,50.
In combinatie met de eerste filmlezing Shoplifters van
2 februari, betaal je slechts € 24,00.


De film kan ook zonder inleiding en nabeschouwing bezocht worden. Aanvang 14:00 uur. Film inclusief pauzeconsumptie € 8,75 (meer informatie). KOOP TICKETS

Bekijk ook