nieuws

Terug naar beginjaren van Genesis lees meer

60
Aanvang: 20:30
Rabobankzaal
Genre: Dans

In Santuario gaat María “la Serrana” op zoek naar de oorsprong en de ziel van de flamenco die is ontstaan als hartenkreet van de Andalusische bevolking. Het leven en de dood worden bezongen, in de familie, op straat en in (geloofs) bijeenkomsten. Veel momenten in het leven worden op een andere manier als heilig beschouwd en voor elk is een speciale zang- en dansvorm. In deze voorstelling zijn deze intieme, intense stijlen voor het eerst allemaal samen op een podium te zien. Samen met de razendpopulaire zigeuner danser Antonio Moreno “Polito” neemt María je mee op een reis naar binnen, met als leidraad altijd de zuivere en gepassioneerde flamenco. 

Flamenco danseres María “La Serrana” leerde dansen van vele grote meesters, altijd in ziguenerstijl . Maar wie de flamenco goed kent, ziet dat zij doorkneed is in de stijl van de Farruco familie. Haar stijl is daardoor vinnig, sensueel en puur.  

Danser Polito verzorgt vooraf (van 18:30 tot 19:30 uur) een workshop flamenco-dans in de Conferentiezaal. Aanmelden voor de workshop kan via marialaserrana75@gmail.com (niveau: minimaal 2 jaar flamenco). De kosten bedragen € 25,00 zonder voorstelling of € 20,00 op vertoon van je ticket voor de voorstelling.

KOOP TICKETS