nieuws

Gladys, Ella, Barbra, Adele... Karin! lees meer

60
Toerisme/recreatie

Laat je inspireren in het VVV Inspiratiepunt! Het is hét centrale informatiepunt waar je als bezoeker aan de regio je op interactieve wijze de eerste belevenis in de Oude IJsselstreek én de regio Achterhoek ervaart.

7-mijls laarzen, routemixer en oer (ijzererts)

Doe de 7-mijls laarzen, waarbij je met je voet op een punt op de kaart op de grond gaat staan en op het scherm ziet wat er te beleven is. Zie waarom de maakindustrie en ijzerhistorie in Oude IJsselstreek zo belangrijk zijn geweest en nog steeds zijn. Er liggen zelfs stukken oer, vroeger gewonnen uit de grond hier bij de DRU! Ontdek wat er op en rondom de grens te doen is, in buurgemeenten en in Duitsland, en natuurlijk wat de Oude IJssel jou als toerist te bieden heeft. Met de routemixer zoek je eenvoudig een fiets- of wandelroute die past bij jouw wensen.
Zoals bijvoorbeeld de IJzerroute. IJzerwerk, ontdekkingsreis langs de ijzerhistorie, vertelt het verhaal van de historische ijzerindustrie.

Jouw lokale experts

Hulp of advies nodig, zodat je niets zult missen van de DRU, Oude IJsselstreek, Achterhoek en de omgeving net over de grens? De medewerkers ontvangen je met veel plezier. Ze wijzen je op de leukste activiteiten en plekjes en helpen je aan het juiste folder- en kaartmateriaal, om jouw bezoek zo optimaal mogelijk te benutten.

Streekproducten & leuke souvenirs

Voor een leuk aandenken of souvenir voor thuisblijvers ben je op de juiste plek. Achterhoek-artikelen, streekproducten zoals wijn van Oude IJsselstreek (en dus Nederlandse) bodem of gerelateerd aan de ijzerhistorie en DRU, je vindt het er allemaal. Wat dacht je van een grote keuze uit streekboeken en boeken rond het thema ijzer en geschiedenis? En leuke cadeautjes voor kinderen?

Wil je graag iets cadeau geven maar je weet niet goed wat, kies dan voor een VVVcadeaukaart.

Ook nieuwsgierig naar onderstaande mogelijkheden, loop gerust het Portiersgebouw binnen en de collega's bij de receptie vertellen je meer

- organiseren van evenementen, feestjes en partijen

- diverse groepsactiviteiten zoals kanoën, suppen en de Escaperoute

- voorstellingen

- rondleidingen

- een rondvaart met de Iesselganger

Sluit je (mid)dag af met een heerlijk hapje in ons grand café Het Schaftlokaal