nieuws

Van alles te beleven met gevarieerd najaarsprogramma lees meer

60
Vrijdag 18.09
Vrijdag 18.09
tickets €7 00
tickets €7 00

Jimi Hendrix - Hear My Train Comin'

FILM - 50 YEARS IN HEAVEN
Zaal open: 19:30
Portiersgebouw
Aanvang: 20:00

Gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, vrijwilligers én personeel staan te allen tijde voorop. Daarom volgen wij de RIVM richtlijnen nauwgezet en zorgen we overal voor 1,5 meter afstand.

Om die reden kun je voor onze activiteiten online maximaal 2 tickets bestellen. Kom je uit één huishouden en koop je er graag meer? Neem dan contact op met onze receptie via 0315-200150 of receptie@dru-industriepark.nl


Op 18 september is het exact 50 jaar geleden dat gitaarvirtuoos en muzikale grootheid Jimi Hendrix ons in verbijstering achterliet. Een keur van Nederlandse topmuzikanten vatte het plan op een avondvullende ode te brengen. Zoals iedereen weet liep het anders…De tour is een jaar verzet en het optreden in het poppodium van de DRU vindt nu plaats in september 2021.
 
Omdat we dit feit niet ongemerkt voorbij willen laten gaan draaien we in het filmhuis en docu gewijd aan Hendrix.
Hear My Train a Comin' schetst het leven van gitarist/singer-songwriter Jimi Hendrix, van zijn jeugd tot zijn laatste optreden tijdens het popfestival op het Isle of Fehmarn.
Dankzij de volledige medewerking van de nabestaanden beschikt regisseur Bob Smeaton over uniek beeldmateriaal. Vooral de kleurenopnames van Hendrix' opwindende optreden in Monterey in 1967, waarmee hij de Verenigde Staten in werd gekatapulteerd, maken indruk. Het was een roemrucht concert waarbij Hendrix met zijn tanden gitaar speelde en met de gitaar op de rug, waarna hij het ding in de fik stak. Het publiek was verbijsterd.
Ook komen veel betrokkenen voor de camera om een nieuw licht op de charismatische Hendrix te werpen, waaronder zijn vader, zus en neef, ex-vriendin Linda Keith en bassist Noel Redding en drummer Mitch Mitchell van The Jimi Hendrix Experience. Sir Paul McCartney vertelt hoe The Beatles in 1967 moesten verzaken op het eerste grote rockfestival in Monterey. Hij had Hendrix zien spelen en zette de organisatie op het goede spoor. McCartney vertelt ook het verhaal rondom Hendrix' uitvoering van het lied Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band in het Londense Saville Theatre, slechts drie dagen nadat The Beatles het album hadden uitgebracht.
Maar wat overheerst zijn de beelden van uitzinnige optredens, waaronder live-uitvoeringen van o.a. Foxy Lady, Hey Joe en Freedom, van het rockicoon dat in 1970 op 27-jarige leeftijd onverwacht overleed.

Meld je aan voor het Facebook event.
 
KOOP TICKETS

Bekijk ook