nieuws

Monsterlijk lekker ijs lees meer

60
Zondag 28.04
Zondag 28.04
toegang gratis
toegang gratis

Finale Maestro Afvalrace

Aanvang: 15:00
Rabobankzaal - vrije zit
Genre: Special

Op zondag 28 april wordt in de fictieve gemeente EMOJI (een samenwerking tussen Emmerich, Montferland en Oude IJsselstreek) het epicentrum van muzikale rivaliteit tijdens de langverwachte afvalrace in het Stadttheater van Emmerich am Rhein en het theater van DRU Industriepark in Ulft. Dit evenement verenigt niet alleen muziekliefhebbers, maar versterkt ook de culturele identiteit van de gemeenschap.

Het hoogtepunt van deze muzikale extravaganza? Het Maestro orkest, samengesteld uit getalenteerde musici uit de drie gemeenten, presenteert een programma variërend van Beethovens 'Alle Menschen werden Brüder' tot Michael Jacksons 'Heal the World'.

Deze unieke concerten trekken niet alleen lokale bewoners, maar ook een divers gezelschap van gasten, samengebracht door de kracht van muziek, waaronder zelfs vluchtelingen.

De afvalrace omvat zeven kandidaten, beoordeeld door een professionele jury bestaande uit drie vooraanstaande dirigenten. Slechts de drie door de jury en één door het publiek gekozen kandidaten gaan door naar de grand finale op 28 april in het DRU theater, waar één dirigent de felbegeerde titel van Maestro wint. Toegang is gratis, reserveringen via administratie@gem-emoji.eu.

De avonden worden gepresenteerd door Tim Terhorst en een ‘bekende Achterhoeker'. Tijdens de avonden worden ook gedichten voorgedragen, die geschreven zijn door leerlingen van het voortgezet onderwijs in Emmerik, Oude IJsselstreek en Montferland. "Daarin staat het thema vrijheid uiteraard ook centraal”, aldus Christa van Dee. Zowel in Emmerik (avond) als de DRU (middag) is de toegang gratis. “We hopen zoveel mogelijk mensen te trekken met dit bijzondere evenement, dat behalve de nodige humor ook als verbindend element werkt en de gevoelsmatige afstand tussen de verschillende grensgemeenten wegneemt.”

Bekijk ook