nieuws

Monsterlijk lekker ijs lees meer

60
Zondag 21.04
Zondag 21.04
tickets €5 75
tickets €5 75

Hapje Cultuur

Huis Ulft, Maria van Nassau, gravin tussen twee vuren - Hans Hegman
Zaal open: 10:45
DRU Galerie
Aanvang: 11:00

Hans Hegman, conservator van het Stadsmuseum Bergh, doet onderzoek naar de adelijke familie Van den Bergh.
Die familie woonde o.a. op Huis Ulft dat een belangrijke rol speelde tijdens de dramatische periode van de Tachtigjarige Oorlog. Het kasteel werd destijds belegerd, de familie moest meerdere keren vluchten.
In zijn verhaal ligt het accent op Maria van Nassau, zus van Willem van Oranje en getrouwd met Willem van den Bergh. Welke rol speelden ze in de oorlog en hoe belangrijk waren daarbij familiebanden. Het is een verhaal vol dramatische hoogte- en dieptepunten dat zich deels op Huis Ulft afspeelt. 
Ze leefden op het breekpunt in de vaderlandse (en Europese) geschiedenis dat bepalend was voor het Nederland dat wij nu kennen.

Hapje Cultuur:

Elke 3e zondag van de maand om 11.00 uur kunnen liefhebbers van cultuur, in de breedste zin van het woord, zich onderwerpen aan de kennis en passie van een spreker. Uiteenlopende thema's komen aan bod: van kunst tot erfgoed en van muziek tot literatuur. Alle gasten worden ontvangen met een kop koffie/thee met daarbij een zoete versnapering. Het aantal plekken is beperkt, dus zorg tijdig voor een toegangsticket. Het programma vindt plaats tussen 11.00 en 12.00 uur met een maximale uitloop naar 12.30 uur.
Na de lezing nog even napraten en genieten van een smakelijke lunch, reserveer hier alvast een tafeltje voor ons grand café Het Schaftlokaal. 

KOOP TICKETS

Bekijk ook