nieuws

Monsterlijk lekker ijs lees meer

60
Zaal open: 10:45
DRU Industriepark
Aanvang: 11:00

EEN BASSIST VERTELT
Alles wat de mens doet, is een spel, hoe serieus ook. Spelen is de manier waarop we leren, waarop we onze cultuur overbrengen. Het is hoe de creativiteit werkt, die ons bevrijdt van onze grenzen, beperkingen, angsten. Door spelen leren we onszelf kennen. Misschien is het wel de enige manier om ons bestaan zin te geven. Maar niemand die weet hoe het werkt, want wie bestudeert, speelt niet. Niemand kan het ons uitleggen.

Behalve één man: Hans Hoog Stoevenbelt.

In het onlangs verschenen boek 'Een bassist vertelt' geeft de Zutphense muzikant in speelse anekdotes aan hoe hij van kind af aan jong is gebleven. Hans speelde met verf, met beroemde muzikanten, met humor, met corona, met zingeving, met naïviteit, met zwervers, hippies, kikkers en kakkers, met dichters, hoogwaardigheidsbekleders, met knakworst, met de lokale geschiedenis, met een witte walvis, met vuur, met grenzen, met zijn leven, met de waarheid. Kan dat ook in een oude, verarmde, door de oorlog beschadigde stad als Zutphen?

Tijdens Hapje Cultuur op 16 juni vertelt Hans hierover.

Hapje Cultuur

Elke 3e zondag van de maand om 11.00 uur kunnen liefhebbers van cultuur, in de breedste zin van het woord, zich onderwerpen aan de kennis en passie van een spreker. Uiteenlopende thema's komen aan bod: van kunst tot erfgoed en van muziek tot literatuur. Alle gasten worden ontvangen met een kop koffie/thee met daarbij een zoete versnapering. Het aantal plekken is beperkt, dus zorg tijdig voor een toegangsticket. Het programma vindt plaats tussen 11.00 en 12.00 uur met een maximale uitloop naar 12.30 uur.
Na de lezing nog even napraten en genieten van een smakelijke lunch, reserveer hier alvast een tafeltje voor ons grand café Het Schaftlokaal. 

KOOP TICKETS

Bekijk ook