nieuws

Gladys, Ella, Barbra, Adele... Karin! lees meer

60
Donderdag 24.10
Donderdag 24.10
tickets €15 00
tickets €15 00

Oer on Toer

Jan Toorop, de DRU & de voetballers van Ulft
Zaal open: 19:45
Rabobankzaal
Aanvang: 20:00
Genre: Special, theaterlezing

Oer gaat op toer. Het Cultuurhistorisch Tijdschrift van de Achterhoek en Liemers gaat de regio in. Om te beginnen naar Ulft. Op donderdag 24 oktober verzorgt Oer in samenwerking met Industriepark DRU en presentator Frans Miggelbrink een mooi programma over schilder Jan Toorop, de rol van de DRU op het maatschappelijke leven en de legendarische voetbalclubs in het dorp.

Volgens de traditie van Oer staat de avond in het teken van het wonderlijke verleden van Ulft, waarin verschillende werelden samenkomen. De avond, die wordt gepresenteerd door Frans Miggelbrink die zelf meer dan 30 jaar  in Ulft heeft gewoond, wordt afgetrapt met Hennie Berendsen. Hennie is dé plaatselijk Toorop-kenner. Die combinatie, Toorop, de DRU en de arbeiders die model stonden voor menig kunstwerk van de vermaarde schilder vormen de basis voor dit gesprek. Op een groot scherm zullen uiteenlopende werken van de jugendstil-schilder te zien zijn.

Na de pauze praat Frans met Jack Weijkamp, oud-voetballer van SDOUC en auteur van het boek IJzerman, over het dorpsleven ‘vrogger’ in Ulft. Over natuurlijk de DRU, de arbeiders, het verenigingsleven in het algemeen en de voetbalclubs in het bijzonder. Er zullen ook prachtige oude foto’s en films worden vertoond uit de jaren zestig en zeventig. Later schuiven andere voetballers aan om terug te blikken op de gouden jaren van SDOUC, de Ulftse Boys en FC Ideales. En om ervoor te zorgen dat het niet alleen over voetbal gaat schuiven ook andere dorpelingen aan. 

De entree bedraagt € 15,00 en daarvoor krijgt u een prachtig afwisselende avond over de geschiedenis van Ulft. U krijgt ook een exemplaar van Oer mee naar huis, waarin diverse artikelen staan over het ijzerdorp.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de redactie van Oer: info@oermagazine.nl

 

KOOP TICKETS

Bekijk ook