nieuws

Volgende editie VroegZat op 7 september lees meer

60
Zaterdag 04.11 2023
Zaterdag 04.11 2023
toegang gratis
toegang gratis

Smeden voor de Vrede

Aanvang: 10:00
DRU Industriepark
Genre: Special

Smeden voor de Vrede

De gemeente Oude IJsselstreek is lid van de Ring van Europese IJzersteden. Dit is een netwerkverband van smeden en bestuurders van gemeenten in Europa die vanuit het verleden een binding hebben met het ambacht smeden en de metaalverwerkende industrie. Sinds een aantal jaren bestaat in onze gemeente de werkgroep IJzeren Ring om het lidmaatschap van de Ring en de toegevoegde waarde hiervan dichter bij onze inwoners te brengen. Hiervoor worden jaarlijks verschillende activiteiten georganiseerd zoals houtskool en ijzer maken of IJzerwijs on Tour. Wij willen als werkgroep en als lid van de Ring onze medelidsteden in Oekraïne een hart onder de riem steken en hebben het project inmiddels omarmd. De werkgroep blijft daarom het project Smeden voor de Vrede ook in Oude IJsselstreek organiseren.

Het doel van dit project is om geld in te zamelen voor de smeden in Oekraïne door nagels te gaan smeden die u door een donatie van minimaal € 100,00 per stuk, inclusief certificaat, kunt meenemen. De opbrengst wordt na de oorlog gebruikt voor de wederopbouw van het smeedleven in Oekraïne. Doet u mee? Wilt u ook meedoen, een nagel slaan en bijdragen aan het goede doel? Dan kunt u zich melden bij smid Paul Klaasen via email info@kleinprojekt.nl

Het event vindt plaats voor de ingang van het CIVON Innovatiecentrum en is vrij toegankelijk tussen 10.00-17.00 uur.

Meer informatie over het project Smeden voor de Vrede is te bekijken via website www.schmiedenfuerdenfrieden.de of via Facebook. 

Bekijk ook