Zondag 10.12 2023
Zondag 10.12 2023
externe verkoop
externe verkoop

Korendag Boogie Woogie

Aanvang: 13:30
Portiersgebouw

Korendag van Boogie Woogie Cultuurcentrum

Op zondag 10 december houdt Boogie Woogie Cultuurcentrum Winterswijk een korendag op het DRU Industriepark.
Deelname aan deze dag staat open voor koren, individuele (koor)zangers, bestuursleden, dirigenten en andere geïnteresseerden uit de Achterhoek.
Dankzij financiële ondersteuning vanuit het Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek isdeelname gratis. Lunch is wel voor eigen rekening.
Het programma begint om 13.30 uur met workshops op het terrein van zowel klassieke als lichte muziek (pop/jazz). Zo rond 17.30 uur wordt de korendag zingend afgesloten.

Workshops

In de workshops komt het zingen via verschillende invalshoeken aan de orde doorthema’s als ‘zangtechniek en emoties’, ‘het zingend lichaam’ (zingen is een holistische bewustwording) en ‘welke vaardigheden heeft een koorzanger nodig’.
Ook is er aandacht voor programmering en repertoirekeuze. Diverse docenten zijn bij de dag betrokken; Caroline Goudswaard, jazz-zangeres en docent (was verbonden aan ArtEZ University of the Arts), Rogier IJmker, koorleider lichte muziek, pianist en arrangeur, Ben Simmes, pianist, docent en koordirigent en Annette Weterings, zangeres, zangdocente en stemvormer (onder andere docent bij Boogie Woogie Cultuurcentrum).

Focus op koren

Vanaf september 2021 zijn koren in de Achterhoek een aandachtspunt van Boogie Woogie Cultuurcentrum. In overleg met koren worden allerlei activiteiten opgezet om koren in de schijnwerpers te zetten. Dit gebeurt onder meer door het organiseren van korenfestivals maar ook door het opzetten van een korendag. Hierbij gaat het om deskundigheidsbevordering maar ook om de onderlinge contacten aan te halen en van elkaar te vernemen wat er leeft in de koorwereld en wat Boogie Woogie Cultuurcentrum daaraan kan bijdragen.

Aanmelden

Opgeven voor de korendag kan t/m maandag 20 november via e-mail: harry@boogiewoogie.nl.
Plaatsing op volgorde van aanmelding. Vol is vol. Voor meer informatie kan ook telefonisch contact worden opgenomen met Boogie Woogie: 0543-515569.

Bekijk ook