nieuws

Ulfse Avondvierdaagse: terug van weggeweest! lees meer

60
Zaal open: 20:00
DRU Poppodium
Aanvang: 20:30
Genre: Dialect rock

Na het stoppen van Jaman dut Voedertietels start gitarist Richard ‘Gorro’ Jansen (Jovink) een nieuwe dialectrockband met bassist Jan Joustra (Stonegood, Bogey) en zanger/gitarist Ferdy Doldersum (Dolly&Tarrels). Er zal een mix worden gebracht van dialectrock evergreens. Bovendien wordt er gewerkt aan eigen repertoire waarbij de thema’s verbroedering, feest en verbinding de boventoon voeren.

Geheel uniek voor Gorro&Zo is de drumcarrousel. De meeste optredens gaat Victor Ebbers (Taliband, Jaman) drummen en wanneer hij vanwege zijn boerenwerkzaamheden verhinderd is, wordt hij vervangen door een van de andere swingende topdrummers onder wie Dennis Hendriks (Mooi Wark), Geert Kruit (Zingende Fresia’s) en Stef Hoekjen (Bökkers). Ook is er regelmatig ruimte voor gastoptredens van ondermeer Gorro’s zoons Beau(16) en Quinten(17) Jansen. De bandnaam Gorro@Zo is daarmee een verwijzing naar zowel de drummercaroussel als naar Gorro&Zoons.

Gorro vertelt enthousiast: “We hebben allemaal een muzikale klik met elkaar en Ferdy heeft een klasse rockstem. We koesteren de ruimte om live te improviseren. Bij de eerste try out gig stond het zwerk zwanger van de inspiratie. Wi-j hebt d’r donders schik van”.

 

De avond wordt afgetrapt door Ritn Ditn

“Deze vier gasten weten met opzwepend eigen werk en stampende covers iedere kroeg en feesttent op z’n kop te zetten. Feest gegarandeerd!”.
Een gezamenlijke passie voor rock ’n roll betekent in 2010 het begin van Ritn Ditn. Al gauw wordt duidelijk dat er niets mooier is dan eigen teksten schrijven in Veluws dialect! Dit in combinatie met pakkende covers blijkt een perfecte formule te zijn! Pompende beats, stampende baspartijen en mappende gitaren vormen de solide basis van de Gelderse rock ’n roll machine. Gooi er een opzwepende zanglijn overheen en je hebt het recept voor onvervalste ‘Ritn Ditn rock ’n roll’

KOOP TICKETS