nieuws

Volgende editie VroegZat op 7 september lees meer

60
Zaal open: 20:00
DRU Poppodium
Aanvang: 20:30
Genre: Blues, Rock

De Amerikaanse alleskunner, maar vooral bluesrockgitarist Eric Steckel wordt gezien als één van de allergrootste talenten binnen het genre. Zijn kenmerkende bluesrock- of soms zelfs bluesmetal-sound verkrijgt hij zonder behulp van al te veel effecten; gewoon hard spelen op een goede gitaar en een goede versterker.

De uit Pennsylvania afkomstige Steckel nam al op zijn 11de jaar zijn eerste album op! Een jaar later nodigde de Britse John Mayall hem uit op het podium bij de Bluesbreakers en speelde Eric mee als gast bij diverse optredens en op het nieuwste album van de bluesrocklegende. Sindsdien speelde hij live over de hele wereld Volgens zo’n beetje alle gerenommeerde blues, rock en gitaarmagazines is een live-show van Eric Steckel iets wat je niet wil missen!

Eric benoemt de DRU steevast als zijn “favorite sounding venue in Europe“ en keert met veel plezier regelmatig terug.

Support act: Box of Kings

Box of Kings brengt eind 2022 hun eerste volledige album uit. De recent uitgebrachte singles! Avalon!,Smoke on the Horizon! en #Molly, My Dear! zijn inmiddels al te horen geweest op nationale zenders als Arrow Classic Rock en Kink en ook buiten de landsgrenzen groeit de aandacht in rap tempo. Box of Kings is eind 2018 opgericht door Jeroen Doppen en Chris Hordijk. In 2019 brachten zij hun debuut EP #Symphony of Superficiality! uit en deze kon op maar liefst 3 nominaties rekenen bij de 3voor12Gelderland Awards in de categorieën Beste Nieuwkomer, Beste Live-act en Beste Album. De band bracht in 2020 de EP! Live! uit, waarop goed te horen is waar Box of Kings voor staat: rauwe seventies rock met catchy melodieën.

 

KOOP TICKETS

Bekijk ook