nieuws

Volgende editie VroegZat op 7 september lees meer

60
Vrijdag 06.10 2023
Vrijdag 06.10 2023
tickets €15 00
tickets €15 00

Tribute to the (early) Nineties

Tributes to Nirvana/Pixies/Rage Against The Machine
Zaal open: 20:00
DRU Poppodium
Aanvang: 20:30
Genre: Rock

Pixies by Vamos!

 

Update: Helaas moeten we meedelen dat 'Vamos,' de geweldige Pixies tributeband, hun optreden van aanstaande vrijdag heeft moeten annuleren vanwege een opgelopen hersenschudding bij een bandlid. We wensen diegene een spoedig herstel toe!

Gelukkig hebben we ook goed nieuws: De meeste leden van 'Vamos' spelen namelijk ook in een fantastische Joy Division tributeband.  Hoewel dit niet helemaal binnen de rockende jaren '90 valt, hebben we besloten onze principes even opzij te zetten en beginnen we de avond met een muzikale tijdsprong naar de jaren '80

Vervolgens valt er te genieten van:

Nirvana by Captain Albatross

Nirvana is misschien wel de ultieme belichaming van de Grunge beweging. De band wordt al in 1986 in Seattle opgericht door zanger en gitarist Kurt Cobain, bassist Krist Novoselic en drummer Chad Channing. In 1988 verschijnt hun eerste single, een cover van het Shocking Blue nummer 'Love Buzz'.  De single 'Smells Like Teen Spirit' laat een flinke krater achter in de popwereld en bestormt overal ter wereld de hitlijsten.

De mannen van Captain Albatross willen maar één ding: een ode brengen aan Nirvana, de legendarische band uit Seattle. Dat ze hier succes mee hebben blijkt uit het feit dat ze al sinds 2008 vele podia onveilig hebben gemaakt met een onvervalst rauwe Nirvana-set. Piepende versterkers, een strot als schuurpapier en het zweet aan de muren: Captain Albatross brengt je een Nirvana-tribute zoals geen enkele andere band dat doet.

Rage Against The Machine by Renegade radio

Wie herinnert zich de gloriejaren van Rage Against The Machine niet? In 1993 liet Rage Against The Machine Pinkpop op zijn grondvesten schudden met hun klassieker 'Killing In The Name'. Hierna groeiden ze uit tot één van de meest invloedrijke harde bands van de early nineties.

De Achterhoekse formatie Renegade Radio heeft elkaar in 2017 gevonden door een gemeenschappelijke liefde voor de muziek van Rage Against The Machine. Sindsdien heeft de band zich ontwikkeld tot een waardige ode aan hun idolen. Verwacht dus zeker een vette bak energie, uniek gitaargeweld à la Morello en rapcore met teksten die tot op de dag van vandaag nog altijd relevant blijven!

 

KOOP TICKETS

Bekijk ook