nieuws

Volgende editie VroegZat op 7 september lees meer

60
Zaal open: 20:00
DRU Industriepark
Aanvang: 20:30
Genre: Rock

Leif de Leeuw Band
De Leif de Leeuw Band is dé southern jamband van Europa. Leif is acht keer op rij uitgeroepen tot beste blues-rock gitarist van de Benelux en Sem Jansen is winnaar van het tv-programma ‘Hit the Road’. 

Met zes man sterk bezorgen de mannen van de band een show met vlammende gitaarsolo’s, twee duellerende drummers en scheurende hammond sounds waarin improvisatie in sterk verhalende songs centraal staan. De band heeft in ruim tien jaar een internationale reputatie opgebouwd met tours door heel Europa, Amerika en China en heeft inmiddels al zes albums op zijn naam staan. In elke song wordt ruimte gemaakt voor improvisatie waardoor geen enkele show van de band hetzelfde is. De sound is een fijne mengelmoes van rock, blues, americana, country en southern rock met oprechte teksten en een lekker seventies tintje.

Na een turbulente periode met een pandemie, een derde Allman Brothers tour en de ‘Who The F*ck is Britt’ tour met Sem Jansen is het dan nu weer tijd voor een vette Leif de Leeuw Band plaat. 

Ter inspiratie luisterde de Leif de Leeuw band naar Amerikaanse bands als Gov't Mule, The Allman Brothers Band, Blackberry Smoke, Chris Stapleton en The Wood Brothers. Ze gingen op zoek naar het perfecte huwelijk tussen goede songs en avontuurlijke improvisaties die juist live goed tot hun recht komen. 

Voor de liefhebbers van Allman Brothers Band, DeWolff, Tedeschi Trucks Band, Little Feat, Warren Haynes, Gov't Mule en Derek and the Dominos is het een ‘must’ om een optreden van de Leif de Leeuw Band te gaan zien.

Boogie Monster
Voorafgaand aan Leif de Leeuw band speelt Boogie Monster een toffe set. Boogie Monster neemt je mee naar een plek in de zon, surfend op soulvolle golven van boogie en blues. Koel als de wind en zweterig als een midzomernacht. West Coast pop-rock op z’n Deventers. Het nieuwe album ‘Goosebumps’ wat in september '24 het licht zal zien.
Geïnspireerd door de songwriting en sound van de seventies is Boogie Monster een echte ‘liedjes’-band, die je met weelderige arrangementen vol blazers en strijkers kippenvel bezorgt. Bijgestaan door gitaarvirtuoos Jim Zwinselman heeft de band een solide rock ’n soul live reputatie opgebouwd door te spelen op festivals als Zwarte Cross, Mañaña Mañaña en in het voorprogramma van artiesten als DeWolff en Neal Francis.

KOOP TICKETS

Bekijk ook