Van smelten en gieten
naar ijzersterk genieten

Van smelten en gieten
naar ijzersterk genieten

Van smelten en gieten
naar ijzersterk genieten

Van smelten en gieten
naar ijzersterk genieten

Van smelten en gieten
naar ijzersterk genieten

TAALKEUZE: NL | DE | EN

Open Huis op DRU Industriepark

Op zondag 2 oktober zetten de organisaties op het DRU Industriepark in Ulft hun deuren wagenwijd open voor het publiek tijdens het Open Huis. Van 12:00 tot 16:00 uur is er verspreid over het hele terrein een programma boordevol activiteiten voor jong en oud. Het Open Huis is gratis toegankelijk.

Programma vol activiteiten voor jong en oud
Altijd al eens een kijkje willen nemen in de Ondernemersfabriek in het Beltmancomplex? Of nieuwsgierig naar het reilen en zeilen bij een regionaal mediacentrum? Dan is zondag 2 oktober dé dag om een bezoek te brengen aan het DRU Industriepark. De gebouwen op het terrein zijn deze dag geopend voor publiek.
In de DRU Cultuurfabriek is een doorlopend programma van optredens in de zalen en een sfeervolle markt in de foyer. Verenigingen en organisaties die het Portiersgebouw als thuisbasis gebruiken, presenteren zich door middel van muziekoptredens, exposities, presentaties, demonstraties en workshops. Ook zijn er previews van het culturele seizoen van de DRU Cultuurfabriek door de artiesten Joep Onderdelinden en Marlies Claasen. In grand café Het Schaftlokaal wordt het bokbierseizoen geopend met een bokbierfestival met live muziek. Kijk voor alle deelnemende organisaties in het Portiersgebouw op www.drucultuurfabriek.nl.
In de SSP-HAL vindt van 10:00 uur tot 17:00 uur de gratis toegankelijke Jongdierendag plaats. Er kunnen verschillende soorten dieren bekeken worden en er zijn fokkers aanwezig. In ICER wordt op 2 oktober om 14:00 uur de aftrap gegeven voor het landelijke tekenfestival The Big Draw.

Het DRU Industriepark: facts & figures
Het Open Huis is een van de vele activiteiten en evenementen die plaatsvinden op het DRU Industriepark. Jaarlijks bezoeken een kleine half miljoen mensen het DRU Industriepark. In 2015 werden er door de drie grote organisaties (te weten de DRU Cultuurfabriek, ICER en de SSP-HAL) 531 activiteiten georganiseerd met een culturele en/of maatschappelijke inhoud en vonden er 18.343 repetities plaats. Bij de drie grote organisaties zijn gezamenlijk 244 vrijwilligers betrokken.

Informatie
Het Open Huis vindt plaats op zondag 2 oktober van 12:00 tot 16:00 uur op het DRU Industriepark in Ulft. De entree is gratis. Iedereen is van harte welkom.

Alle deelnemende organisaties
Amnesty International, BBR, Bibliotheek Achterhoekse Poort, Brassy Sound Band, Damesgilde Ulft, DRU Cultuurfabriek, Fanfare Kunst na Arbeid, Galerie bij de Boeken, Harmonie Ulft, ICER, Iesselganger, Iseldonk, Kunstenaarscollectief BreekIJzer, Logopediepraktijk Ulft, Monument voor de Arbeider, Muziekschool Oost-Gelderland, Nederlands IJzermuseum, Optimaal FM/Regio8, Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen, ROC Rijn IJssel, Ronald van Barele – Improva, Schaakvereniging Gendringen, SSP-HAL, Stichting Kick,  Stichting Oersterk/Uniek, Tennet, Theaterfabriek Gekkoo, The Papachitos, Turks Sociaal Kultureel Centrum, Ulfts Mannenkoor, Vluchtelingenwerk Oost-Nederland en Yoga in de Roos.