Zondag 17.03
Zondag 17.03
tickets €10 00
tickets €10 00

Locals Live !

Blues Factor / Great / Black Picasso
Zaal open: 14:00
DRU Poppodium
Aanvang: 14:30
Genre: Blues, Classic Rock

Onder de noemer “Locals Live” geven we deze middag het podium aan muzikanten uit de regio. Great, Blues Factor en Black Picasso zorgen samen voor een mooie middag in het poppodium van de Achterhoek.

BLACK PICASSO
Soms maakt het muzikale leven een onverwachte draai. Als je je tijd vooruit was kan werk uit lang vervlogen tijden zomaar weer aanslaan en een heuse opleving doormaken. Black Picasso beleefde het laatste concert in 1998 en verzonk in een diepe, muzikale winterslaap. De leden gingen allemaal hun eigen weg en zochten nieuwe en vooral uiteenlopende uitdagingen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, anno 2023 zijn de mannen weer opnieuw begonnen en wat blijkt: de muziek heeft nog niets aan kracht ingeboet. De songs staan nog steeds als een huis en lijken totaal geen last te hebben van ook maar de kleinste sporen slijtage. De liedjes klinken meer doorleefd en vooral een stuk volwassener. Na de herwonnen levenskracht, opgedaan tijdens een concert in april 2023 in de DRU in Ulft, was de vraag naar een doorstart groot. Het Ulfts kwartet swingt weer als vanouds. Met een cross-over van ballads, blues, rock, funk en meerstemmige samenzang creëert Black Picasso een samensmelting van stijlen die resulteert in een uniek en kenmerkend geluid. Met het weergaloze drumwerk van Colin Janssen, de knetterende gitaarpartijen van Joost Lötters, het subtiele baswerk van Edwin Tempels en het vocale gebulder van Marcel Kemperman gaat Black Picasso na een lange winterslaap een mooie muzikale lente in.

GREAT
Great ontstond in Ulft als een gelegenheidsband en is na tien jaar nog steeds bij elkaar. De muziek kan het beste geschaard worden onder de naam Americana. Deze naam werd gegeven aan de muziek van The Band na verschijning van Big Pink. Op het repertoire van Great ontbreekt muziek van The Band dan ook niet. De band bestaat uit Luc ten Brincke (Quiet en ten Brincke & Surquin), Toon Graat ( Blues Factor) Gerard Hegman (Palace Flophouse, Roots 66), Willem Kroes (Bivak, Divvent Dunshus) en Gerard Massop (Divvent Dunshus). 

BLUES FACTOR
Mondharmonica, trompet, hammond, gitaar, bas, drums, zang, veel ervaring en passie, dat zijn de ingrediënten voor het repertoire van de Achterhoekse band.

Een mix van subtiele blues en melodieuze, maar ook stevige blues/rock vormen een gevarieerd repertoire, waar iedere liefhebber van zal genieten. 

Bezetting: Ronny Kolenbrander: zang/mondharmonica/trompet, Toon Graat: gitaar/zang, Peter van Hulst: hammond, Frans Schepers : bas/zang, 

Simon van Hulst: drums

KOOP TICKETS

Bekijk ook